Agriform Montasio D.O.P. 200g

Český název: Polotvrdý čerstvý sýr Montasio

Jedná se o typický stolní sýr z oblasti Friuli Venezia Giulia a severovýchodního Benátska.Starověký italský sýr Montasio pochází ze 13. století. Montasio se narodil v krásných Karnských Alpách v severovýchodní Itálii a byl nejprve znám jako "Carnia" (název hornaté oblasti Friuli, která se střetává s kulturou mezi Rakouskem – na severu a Slovinskem – na východě). Alpské pastviny nasycené bylinami, na kterých se dobytek pase, představují mléko s vysokým obsahem máselného tuku, které tvoří nezaměnitelnou bohatost a lehce sladkou, travnatou chuť Montasia. Po 2 měsících kontrolovaného stárnutí se Montasio prodává jako freska, italsky "čerstvé". Jedná se o nejmladší odrůdu tohoto vyhlášeného polotvrdého, vařeného sýra. Montasio fresco má bílou, hustou pastu posetou otvory, hladkou texturu a ořechovou, štiplavou, ale jemně jemnou chuť uvnitř měkké kůry, která nese oficiální razítko a identifikační čísla Montasio Protection Consortium.

Jedná se o polotvrdý vařený sýr, kompaktní, bílé nebo slámově žluté barvy s pravidelnými stejnoměrnými otvory. Zpočátku je světle hnědá barva kůry hladká, elastická a kompaktní, časem vysychá. Pasta se stává těsnější a šupinatá, jak sýr zraje.

ODESÍLÁME V TERMOOBALU.

 

SPECIFIKACE

Hmotnost: 200g
Složení: Kravské mléko, sůl a syřidlo.Kůže nejedlá
Alergeny: Mléko.
Skladem
221 Kč

Jedná se o typický stolní sýr z oblasti Friuli Venezia Giulia a severovýchodního Benátska.Starověký italský sýr Montasio pochází ze 13. století. Montasio se narodil v krásných Karnských Alpách v severovýchodní Itálii a byl nejprve znám jako "Carnia" (název hornaté oblasti Friuli, která se střetává s kulturou mezi Rakouskem – na severu a Slovinskem – na východě). Alpské pastviny nasycené bylinami, na kterých se dobytek pase, představují mléko s vysokým obsahem máselného tuku, které tvoří nezaměnitelnou bohatost a lehce sladkou, travnatou chuť Montasia. Po 2 měsících kontrolovaného stárnutí se Montasio prodává jako freska, italsky "čerstvé". Jedná se o nejmladší odrůdu tohoto vyhlášeného polotvrdého, vařeného sýra. Montasio fresco má bílou, hustou pastu posetou otvory, hladkou texturu a ořechovou, štiplavou, ale jemně jemnou chuť uvnitř měkké kůry, která nese oficiální razítko a identifikační čísla Montasio Protection Consortium.

Jedná se o polotvrdý vařený sýr, kompaktní, bílé nebo slámově žluté barvy s pravidelnými stejnoměrnými otvory. Zpočátku je světle hnědá barva kůry hladká, elastická a kompaktní, časem vysychá. Pasta se stává těsnější a šupinatá, jak sýr zraje.

ODESÍLÁME V TERMOOBALU.

 

Související produkty