Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Cantine San Marzano - Primitivo di Manduria Riserva Anniversario 62 DOC 0,75l

Anniversario 62 – je vínem, které oslavuje založení vinařství v roce 1962 a odráží veškeré zkušenosti jak s vinifikací odrůdy Primitivo, tak i výběr nejkvalitnějších poloh. Velmi ojedinělé červené víno odrůdy primitivo ze starých vinic. Barva je temná až neprůhledná s velmi vysokou viskozitou. Vůně je intenzivní s pozadím kakaa a přezrálého černého lesního ovoce. Chuť je velmi nasládlá s tónem hroznového cukru a ovoce. Přestože je velmi, velmi plné, působí elegantně a vyváženě. Jedinečné víno jenž je díky svému původu a náročnosti přípravy k dispozici pouze v omezeném množství.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Klasifikace: DOP
Poloha: Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo.
Gastro párování: zvěřina, vyzrálé sýry, pečená kachna, jehněčí se sladkým kořením
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
770 Kč
Anniversario 62 – je vínem, které oslavuje založení vinařství v roce 1962 a odráží veškeré zkušenosti jak s vinifikací odrůdy Primitivo, tak i výběr nejkvalitnějších poloh. Velmi ojedinělé červené víno odrůdy primitivo ze starých vinic. Barva je temná až neprůhledná s velmi vysokou viskozitou. Vůně je intenzivní s pozadím kakaa a přezrálého černého lesního ovoce. Chuť je velmi nasládlá s tónem hroznového cukru a ovoce. Přestože je velmi, velmi plné, působí elegantně a vyváženě. Jedinečné víno jenž je díky svému původu a náročnosti přípravy k dispozici pouze v omezeném množství.
Ruční sběr v druhé polovině srpna až do začátku září. Sběr probíhá do malých přepravek, aby nedošlo k znehodnocení hroznů. 80% sběru maceruje po dobu 18 dní. Zbývajících 20% sběru maceruje spolu s lokálními kvasinkami při teplotách 24 - 26° C. Víno zraje 18 měsíců v sudech z francouzského dubu.

Související produkty