Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Casale del Giglio - Mater Matuta IGT 0,75 l

Jméno Mater Matuta je odvozeno od antické bohyně úsvitu, ochránkyní plodnosti a zrodu. Její kult byl hojně rozšířen právě ve střední Itálie v dnešním regionu Lazio. O tom svědčí známý chrám situovaný nedaleko Le Ferriere, který byl zasvěcen právě bohyni Mater Matuta. Velice hluboká intenzivní rubínová barva. Aroma vína je komplexní a velmi bohaté s tóny kávových zrnek, fialek, zralých černých třešní, koriandru a skořice. V chuti plné mohutné s jemným a vysoce elegantním taninem. Ten je doprovázen vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Velice elegantní a sametové víno, plné, opojné a dlouhotrvající. Skutečný požitek z vína!

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Klasifikace: IGT
Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.
Gastro párování: jehněčí, grilovaná masa, pečená masa, zvěřina, vyzrálé sýry
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
1 045 Kč
Jméno Mater Matuta je odvozeno od antické bohyně úsvitu, ochránkyní plodnosti a zrodu. Její kult byl hojně rozšířen právě ve střední Itálie v dnešním regionu Lazio. O tom svědčí známý chrám situovaný nedaleko Le Ferriere, který byl zasvěcen právě bohyni Mater Matuta. Velice hluboká intenzivní rubínová barva. Aroma vína je komplexní a velmi bohaté s tóny kávových zrnek, fialek, zralých černých třešní, koriandru a skořice. V chuti plné mohutné s jemným a vysoce elegantním taninem. Ten je doprovázen vynikající strukturou a dlouhou dochutí. Velice elegantní a sametové víno, plné, opojné a dlouhotrvající. Skutečný požitek z vína!
Ruční sběr při plné vyzrálosti obou odrůd. Obě odrůdy se vinifikují separátně, každá jiným způsobem. Syrah fermentuje za pomocí vlastních kvasinek mezi 18 – 20 dny. V prvních několika dnech fermentace je uplatňována tzv. delestage. Při kvašení Petit Verdot je uplatňováno klasické promíchávání matolinového klobouku. Celý proces zpracování probíhá výhradně za použití přirozené gravitace. Obě odrůdy zrají odděleně 22 – 24 měsíců v dubových sudech, první plnění. Poté dochází ke scelení. V láhvi dozrává 10 – 12 měsíců.

Související produkty