Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Costa Arente - Amarone della Valpolicella DOCG O,75l

Český název: Costa Arente - Amarone della Valpolicella DOCG O,75l

Amarone je ikonickým vínem nejen regionu Veneto, ale patří i k nejvíce respektovaným vínům Itálie. Amarone z vinařství Costa Arente má intenzivní rubínově červenou barvu s granátovým lemem. Na nose ukazuje komplexní paletu s kombinací červeného a černého ovoce, jako jsou višně a černý rybíz, spojené s pikantními tóny lékořice, tabáku a černého pepře. Na patře vykazuje velkou eleganci s intenzivními tóny švestek a vanilky. Jasná kyselinka s minerálním tónem je dobře vyvážena pevnou tříslovinovou strukturou a hřejivým ale neobtěžujícím alkoholem. Má dlouhý přetrvávající konec a mocnou koncentraci a komplexitu. Mimořádné víno!

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Klasifikace: DOCG
Poloha: Veneto, údolí Valpantena nedaleko Verony v Grezzana. Hrozny pochází jen z okolí vinařství z kopce Arente. Nadmořská výška vinic je mezi 820 - 1150m.n.m.. Půdy jsou vápenaté. Vedení vinic klasickým systémem Pergola Veronese.
Gastro párování: zvěřina, vyrzálé sýry, sladké omáčky, strukturovaná jídla z tmavého masa
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
1 872 Kč
Amarone je ikonickým vínem nejen regionu Veneto, ale patří i k nejvíce respektovaným vínům Itálie. Amarone z vinařství Costa Arente má intenzivní rubínově červenou barvu s granátovým lemem. Na nose ukazuje komplexní paletu s kombinací červeného a černého ovoce, jako jsou višně a černý rybíz, spojené s pikantními tóny lékořice, tabáku a černého pepře. Na patře vykazuje velkou eleganci s intenzivními tóny švestek a vanilky. Jasná kyselinka s minerálním tónem je dobře vyvážena pevnou tříslovinovou strukturou a hřejivým ale neobtěžujícím alkoholem. Má dlouhý přetrvávající konec a mocnou koncentraci a komplexitu. Mimořádné víno!
Ruční sklizeň vyzrálých hroznů. Každý hrozen je ručně selektován a pro produkci Amarone se používají jen nejkvalitnější hrozny. Poté nastává proces appassimento, tedy sušení hroznů minimálně po dobru 100 dnů. Hrozny ztratí 35% objemu získají komplexnost a koncentraci. Poté jsou dále selektovány. Nastává proces fermentace v nerezových tancích a následná macerace po dobu 30 dnů. Zároveň každý den se promíchává matolinový klobouk aby došlo k extrahování všech látek. Víno se poté nechá zrát v dubových sudech různých velikostí (25hl až 5hl) po dobu 36 měsíců.

Související produkty