De Cecco Lasagne all´ uovo con spinaci n.114 500g

Český název: Sušené vaječné těstoviny se špenátem 500g

Lasagne je jednou z nejstarších zaznamenaných forem těstovin. Pravděpodobně odpovídá latinskému "Lagana" (které bylo zase odvozeno z řeckého "laganon": velký, plochý list těstovin nakrájených na proužky) a začal být znám jako "Lasagna" pravděpodobně po roce 1000 nl. První stopy rozšířeného používání termínu "Lasagna" lze nalézt v dílech nejznámějších italských básníků 12. století. "Granel di pepe vince / per virtù la lasagna", (pepř bije lasagne pro ctnost) uvádí Jacopone da Todi. Cecco Angiolieri na druhé straně varuje své čtenáře: "chi de l'altrui farina fa lasagne / il su' castello non ha ne muro ne fosso" (Ten, kdo dělá lasagne z mouky někoho jiného / jeho hrad nebude mít žádné zdi ani příkop). Lasagna all'uovo con spinaci, chutná variace klasické Lasagne all'uovo, je vyrobena s přídavkem jemných listů špenátu,druhů těstovin v italské kuchyni a nejjednodušší a nejoblíbenější recept vyžaduje ragù, bešamel a parmazán, zatímco mozzarella byla také představena nedávno. Lahodné "bílé" verze jsou také zcela běžné s omáčkami vyrobenými z hub a zeleniny. Doba vaření 24 minut.

SPECIFIKACE

Hmotnost: 500g
Složení: Krupice z pšenice tvrdé, vejce (23,87), špenát (10%).
Klasifikace: Energie 1546 kJ/365 kcal Tuk z toho nasycené mastné kyseliny 4,2 g 1,3 g Sacharid z toho Cukry 65 g 2,2 g Vlákno 3,8 g Bílkovina 15 g Sůl 0,13
Skladem
98 Kč

Lasagne je jednou z nejstarších zaznamenaných forem těstovin. Pravděpodobně odpovídá latinskému "Lagana" (které bylo zase odvozeno z řeckého "laganon": velký, plochý list těstovin nakrájených na proužky) a začal být znám jako "Lasagna" pravděpodobně po roce 1000 nl. První stopy rozšířeného používání termínu "Lasagna" lze nalézt v dílech nejznámějších italských básníků 12. století. "Granel di pepe vince / per virtù la lasagna", (pepř bije lasagne pro ctnost) uvádí Jacopone da Todi. Cecco Angiolieri na druhé straně varuje své čtenáře: "chi de l'altrui farina fa lasagne / il su' castello non ha ne muro ne fosso" (Ten, kdo dělá lasagne z mouky někoho jiného / jeho hrad nebude mít žádné zdi ani příkop). Lasagna all'uovo con spinaci, chutná variace klasické Lasagne all'uovo, je vyrobena s přídavkem jemných listů špenátu,druhů těstovin v italské kuchyni a nejjednodušší a nejoblíbenější recept vyžaduje ragù, bešamel a parmazán, zatímco mozzarella byla také představena nedávno. Lahodné "bílé" verze jsou také zcela běžné s omáčkami vyrobenými z hub a zeleniny. Doba vaření 24 minut.

Související produkty