Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Domini Veneti - Valpolicella Classico Superiore Verjago DOC 0,75 l

Své jméno získalo od slova Veriacus, což ve středověku označovalo údolí Negrar. Jedná se o výjimečný projekt vinařství vytvořit autentická místní vína nejvyšší kvality. Proto jde o selekci nejlepších hroznů jen z klasických poloh. Červené víno připravené pouze z klasických benátských odrůd pro přípravu regionálních vín Valpolicella. Barva vína je granátová s nuancemi fialové. Bohaté a komplexní aroma evokuje zejména plně vyzrálé černé třešně a sladké koření. V chuti působí víno opulentně, je nesmírně komplexní, hřejivé se sametově elegantním průběhem a skvěle vyváženou kyselinkou. Bohaté a velmi tělnaté víno, ovšem zároveň sofistikované. Svou plnost získává sušením hroznů na speciálních rohožích, kde hrozny leží 4 měsíce a získávají tak vyšší koncentraci.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Klasifikace: DOC
Poloha: Vinice se nacházejí na kopcích v okolí městečka Negrar v srdci zóny Valpolicella Classico. Vesměs jihovýchodní expozice v nadmořských výškách od 200 – 250m nad mořem. Půdy jsou různé s příměsí jílů. Vedení systémem “dvojitá pergola.” Verjago je selekcí hroznů z nejlepších parcel původní zóny pro Valpolicellu Classico. Stáří vinic je mezi 20 – 25 lety.
Gastro párování: pečená masa, výrazné pokrmy na bázi červeného masa, zvěřina
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
676 Kč
Své jméno získalo od slova Veriacus, což ve středověku označovalo údolí Negrar. Jedná se o výjimečný projekt vinařství vytvořit autentická místní vína nejvyšší kvality. Proto jde o selekci nejlepších hroznů jen z klasických poloh. Červené víno připravené pouze z klasických benátských odrůd pro přípravu regionálních vín Valpolicella. Barva vína je granátová s nuancemi fialové. Bohaté a komplexní aroma evokuje zejména plně vyzrálé černé třešně a sladké koření. V chuti působí víno opulentně, je nesmírně komplexní, hřejivé se sametově elegantním průběhem a skvěle vyváženou kyselinkou. Bohaté a velmi tělnaté víno, ovšem zároveň sofistikované. Svou plnost získává sušením hroznů na speciálních rohožích, kde hrozny leží 4 měsíce a získávají tak vyšší koncentraci.
Ruční sběr hroznů od poloviny do konce října. Hrozny jsou sušeny ve speciálně upravených místnostech s vynikající cirkulací vzduchu po dobu 40 dní. Následně jsou hrozny odstopkovány a lisovány koncem listopadu. Následuje 15ti denní rmutace hroznů. Fermentace probíhá při 23°C. Hrozny rmutují v dubových sudech o objemu 50hl, kde víno následně i 16 měsíců zraje. Poté víno odpočívá 5 měsíců v láhvi. Víno se nefiltruje.

Související produkty