Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Domini Veneti - Valpolicella Ripasso Classico Superiore Vigneti di Torbe DOC 0,75 l

Červené víno připravované harmonickou kombinací tří regionálních odrůd kopců Torbe, v srdci Valpolicella. Výjimečné víno nejen svým výrazem, ale i náročným procesem jeho produkce. Bohatá vůně a beník rozpozná jemné náznaky příchuti černých třešní a čerešňového dřeva, které jsou zdokonaleny návyky čokolády a kakaových bobů s teplým povrchem. Díky sekundární fermentaci známé jako Ripasso získává sekundární fermentace plnější tělo a celkovou hladkost.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Poloha: Vinice se nacházejí na kopcích v okolí městečka Negrar v srdci zóny Valpolicella Classico. Vesměs jihovýchodní expozice v nadmořských výškách od 300 – 420 m nad mořem. Půdy jsou různé s příměsí jílů.
Gastro párování: kachna, ragú, pasta, risotto, červená masa, zvěřina
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
466 Kč
Červené víno připravované harmonickou kombinací tří regionálních odrůd kopců Torbe, v srdci Valpolicella. Výjimečné víno nejen svým výrazem, ale i náročným procesem jeho produkce. Bohatá vůně a beník rozpozná jemné náznaky příchuti černých třešní a čerešňového dřeva, které jsou zdokonaleny návyky čokolády a kakaových bobů s teplým povrchem. Díky sekundární fermentaci známé jako Ripasso získává sekundární fermentace plnější tělo a celkovou hladkost.
Ruční sběr hroznů v polovině října. Hrozny jsou odstopkovány a lisovány pneumatickým lisem. Fermentace probíhá při 25 – 28 stupních C. Macerace 12 dní s automatickým promícháváním, které probíhá třikrát za den po dobu 20 minut. Do února zrání v nerezu. Následně se přidají slukpy z Amarone pro druhou fermentaci. Druhá macerace po dobu 15 dní s ručním promícháváním matolinového klobouku. Dále probíhá kompletní malolaktická fermentace. Víno se na konci května přečerpá do sudů, kde zraje 24 měsíců. Před prodejem zraje dalších 6 měsíců v láhvi.

Související produkty