Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Fattoria Mancini - Impero Brut 0,75l

Šumivé víno vyráběné klasickou metodou zrání v lahvích, které se produkuje výhradně z hroznů Pinot Noir. Jedná se o mimořádně minerální víno s vynikající kyselinkou a svěžestí a to díky své poloze v bezprostřední blízkosti moře. Perlička vína je hedvábně jemná s dlouhým a konstantním perlením. Aroma je suché a minerální až lehce slané s nádechem čerstvě pečeného toastu. V chuti je víno čerstvé a plné, zároveň ale osvěžující a dlouhé.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Klasifikace: metodo classico
Poloha: Údolí Colli Pesaresi DOC Focara, vinice Fontebocale v blízkosti vesnice Fiorenzuola di Focara, v přírodním parku Mount San Bartolo, okres Pesaro. Vzdálenost od pobřeží: 1Km. Nadmořská výška: 100/150 metrů nad mořem. Půda: hluboká, vysoce písčitá složka, vápenatá.
Gastro párování: ústřice, plody moře, sushi, sashimi, aperitiv
Teplota servisu: 5-6°C
Skladem
975 Kč
Šumivé víno vyráběné klasickou metodou zrání v lahvích, které se produkuje výhradně z hroznů Pinot Noir. Jedná se o mimořádně minerální víno s vynikající kyselinkou a svěžestí a to díky své poloze v bezprostřední blízkosti moře. Perlička vína je hedvábně jemná s dlouhým a konstantním perlením. Aroma je suché a minerální až lehce slané s nádechem čerstvě pečeného toastu. V chuti je víno čerstvé a plné, zároveň ale osvěžující a dlouhé.
Vyrobeno ze směsi pěti ročníků z let 2006 až 2015, první Cuvée vstoupilo na trh v roce 2017. Podklad je tvořen lisováním celistvými hrozny za pomocí měkkého lisování, následovaným kvašením v sudu, stárnutím v dubu po dobu sedmi měsíců a konečně lahvovým zráním ve vlastním sklepě Metodo Classico. Míchání tolika ročníků v cuvée dává tomuto vínu působivou složitost a vytrvalost.

Související produkty