Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Mamete Prevostini - Rosso di Valtellina "SantaRita" DOC 0,75l

Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Barva vína je klasicky tenká s odlesky rubínu. Aroma je ovocné s tóny bobulového ovoce a čerstvých květin, zejména růží a fialek. V chuti je velmi suché, s dobrou sturukturou, ovocností a mineralitou.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Poloha: Severní region Lombardia. Hrozny rostou doslova na skalách, jedná se o terasovité vinice. Valtellina má skvělé podmínky pro pěstování odrůdy Nebbiolo. Chladné klima se silným denním sluncem a výrazně minerální půdou vytváří vína s unikátní elegancí. Vinice jsou ve výšce mezi 400 - 650m.n.m.! Sběrači jsou často jištěny v lanech při sběru hroznů. Půdy jsou bohaté na písek, žulu a naplaveniny z hor. Vinice s jižní expozicí. Produkce 30tis. lahví.
Gastro párování: Dušená masa, středně těžké pokrmy, zralé sýry a telecí maso.
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
430 Kč
Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Barva vína je klasicky tenká s odlesky rubínu. Aroma je ovocné s tóny bobulového ovoce a čerstvých květin, zejména růží a fialek. V chuti je velmi suché, s dobrou sturukturou, ovocností a mineralitou.
Ruční sběr, jemné lisování hroznů. Fermentace v tancích z nerezové oceli, ve kterých se podrobí 7denní maceraci (3 dny při nízké teplotě), po které následuje alkoholová fermentace při 25 ° C. Prochází malolaktickou fermentací částečně v nádobách z nerezové oceli a částečně ze dřeva, ve kterém víno zůstává po dobu dalších 10 měsíců. Poté víno dozrává dalších 6 měsíců v lahvích.

Související produkty