Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Mamete Prevostini - Sforzato di Valtellina "Albareda" DOCG 0,75l

Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Slovo Sforzato označuje proces zesilování chuti nebo také její koncentrace. Výběr nejlepších hroznů prochází sušením, které probíhá po dobu 110 dnů. Teprve poté se přechází ke klasickému zpracování. Barva vína je mavá granátově červená s oranžovými odlesky. Převládá pikantní aroma s tóny červeného ovoce v likéru, rozinkách a sušených růžích. Má teplou, plnou a energickou chuť, jemnou a kulatou, s výraznými vjemy džemu. Dokonalé jako meditační víno.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Poloha: Severní region Lombardia. Hrozny rostou doslova na skalách, jedná se o terasovité vinice. Valtellina má skvělé podmínky pro pěstování odrůdy Nebbiolo. Chladné klima se silným denním sluncem a výrazně minerální půdou vytváří vína s unikátní elegancí. Vinice jsou ve výšce mezi 350 - 550m.n.m. Půdy jsou bohaté na písek, žulu a naplaveniny z hor. Vinice s jižní expozicí. Produkce 10tis. lahví. Selekce hroznů z nejlepších vinic vinařství.
Gastro párování: Zvěřina, dušená masa, strukturovaná vína a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
1 541 Kč
Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Slovo Sforzato označuje proces zesilování chuti nebo také její koncentrace. Výběr nejlepších hroznů prochází sušením, které probíhá po dobu 110 dnů. Teprve poté se přechází ke klasickému zpracování. Barva vína je mavá granátově červená s oranžovými odlesky. Převládá pikantní aroma s tóny červeného ovoce v likéru, rozinkách a sušených růžích. Má teplou, plnou a energickou chuť, jemnou a kulatou, s výraznými vjemy džemu. Dokonalé jako meditační víno.
Ruční sběr hroznů, selekce nejlepších hroznů ze všech CRU vinařství a následné sušení po dobru 110 dnů. Fermentace probíhá v nerezových tancích pro dobu 21 dnů. Poté se víno umisťuje do dřevěných sudů, kde dochází k malolaktické fermentaci a kde víno nadále zraje 20 měsíců. Dále víno dozrává dalších 10 měsíců v láhvi.

Související produkty