Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Mamete Prevostini - Valtellina Superiore DOCG "Riserva" DOCG 0,75l

Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Riserva v tomto případě neoznačuje kategorii vína, ale vinici, ze které se hrozny sbírají, jedná se o nejvýznamnější CRU vinici oblasti. Barva vína je výrazně granátová s odlesky oranžové. Má velmi výrazné a dlouhotrvající aroma s neuvěřitelnou jemností, která kombinuje bobulové ovoce a čerstvé kvítí, zejména pak růže. V chuti je suché a teplé, strukturované, persistentní s nádechem lesních plodů. Je mocné a dlouhé v dochuti.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Poloha: Severní region Lombardia. Hrozny rostou doslova na skalách, jedná se o terasovité vinice. Valtellina má skvělé podmínky pro pěstování odrůdy Nebbiolo. Chladné klima se silným denním sluncem a výrazně mineralní půdou vytváří vína s unikátní elegancí. Vinice jsou ve výšce 400m.n.m. Půdy jsou bohaté na písek, žulu a naplaveniny z hor. Vinice s jižní expozicí. Produkce 6tis. lahví. Sběr z CRU vinice Riserva.
Gastro párování: Pečená masa, strukturovaná kuchyně, grilované maso, dušené hovězí a zralé sýry jako Bitto.
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
928 Kč
Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Riserva v tomto případě neoznačuje kategorii vína, ale vinici, ze které se hrozny sbírají, jedná se o nejvýznamnější CRU vinici oblasti. Barva vína je výrazně granátová s odlesky oranžové. Má velmi výrazné a dlouhotrvající aroma s neuvěřitelnou jemností, která kombinuje bobulové ovoce a čerstvé kvítí, zejména pak růže. V chuti je suché a teplé, strukturované, persistentní s nádechem lesních plodů. Je mocné a dlouhé v dochuti.
Ruční sběr a selekce jen plně kvalitních hroznů, jemné lisování v nerezových tancích, fermentace po dobru 21 dnů, Poté se mošt umisťuje do francouzských dřevěných sudů, kde prochází malolaktickou fermentací, kde poté zraje dalších 30 měsíců. Dále dozrává 12 měsíců v láhvi.

Související produkty