Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Mamete Prevostini - Valtellina Superiore Grumello "Garof" DOCG 0,75l

Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Název Grumello označuje zdejší podoblast a jde o jméno zdejšího hradu. Slovo Garof pak označuje místní název pro kameny, které se používají pro tvorbu zdejších terasovitých vinic, resp. zdí které tvoří terasy. Barva vína je tenčí a jemná s lehkými červenými odstíny. Aroma připomíná bobulové ovoce s jemným tónem dřeva a minerálů. V chuti je pevné a dlouhé se strukturovanou tříslovinou a delší dochutí.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Poloha: Severní region Lombardia. Hrozny rostou doslova na skalách, jedná se o terasovité vinice. Valtellina má skvělé podmínky pro pěstování odrůdy Nebbiolo. Chladné klima se silným denním sluncem a výrazně minerální půdou vytváří vína s unikátní elegancí. Vinice jsou ve výšce mezi 400 - 520m.n.m.! Sběrači jsou často jištěny v lanech při sběru hroznů. Půdy jsou bohaté na písek, žulu a naplaveniny z hor. Vinice s jižní expozicí. Produkce 9tis. lahví. Sběr z vinic v podoblasti Grumello.
Gastro párování: Telecí maso, středně strukturované pokrmy, středně zralé a zralé sýry a tučnější pokrmy.
Teplota servisu: 16-18°C
Skladem
551 Kč
Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou jim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Název Grumello označuje zdejší podoblast a jde o jméno zdejšího hradu. Slovo Garof pak označuje místní název pro kameny, které se používají pro tvorbu zdejších terasovitých vinic, resp. zdí které tvoří terasy. Barva vína je tenčí a jemná s lehkými červenými odstíny. Aroma připomíná bobulové ovoce s jemným tónem dřeva a minerálů. V chuti je pevné a dlouhé se strukturovanou tříslovinou a delší dochutí.
Ruční sběr hroznů, jemné lisování v nerezových tancích, fermentace po dobru 11 dnů, Poté se mošt umisťuje do dřevěných sudů, kde prochází malolaktickou fermentací, kde poté zraje dalších 12 měsíců. Dále dozrává 8 měsíců v láhvi.

Související produkty