Pecorino Romano D.O.P. 200g výseč

Český název: Pecorino Romano D.O.P. 200g výseč

Jako základ se na výrobu sýra pecorino romano se používá čerstvé plnotučné ovčí mléko, většinou termizované. Solení probíhá ručně. Doba zrání činí minimálně 5 měsíců pro mladý sýr bez označení D.O.P. a 8 měsíců pro vyzrálý sýr a 12 měsíců pro velmi vyzrálý sýr. Pod tmavou ochrannou voskovou kůrou je bílé až lehce slámově žluté těsto, místy se v ní nachází drobná oka a má krystalickou strukturu. Vůně a chuť jsou silné a charakteristické a čím déle zraje, tím více nabírají vůně a chutě na intenzitě. Pecorino je velmi zdravý sýr s nízkým obsahem tuku v sušině (30%). Díky své drobivé struktuře je předurčen pro široké použití v Italské gastronomii. K tomuto sýru se nejlépe hodí červené víno z oblasti Lazio nebo ze Sardinie.

SPECIFIKACE

Hmotnost: 200g
Složení: Složení: (100 %) italské ovčí mléko pasterizované (Pasterizované ovčí mléko, živé mléčné fermenty), sůl a syřidlo. Výrobek neobsahuje přísady nebo suroviny pocházející z geneticky modifikovaných organismů OGM.
Alergeny: Mléko.
Klasifikace: Energetická hodnota na 100 g 1626 kj / 392 kcal Tuky (g): 32,0 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 18,2 Sacharidy (g): 0,001, z toho Cukry (g): 0,001 Polyalkoholy (g): 0 Škroby (g): 0 Vláknina (g): 0, Bílkoviny (g): 26 Vitamíny (g): 0 Sodík (g): 0 Sůl (g): 0 laktóza (g): 5,0.
Skladem
154 Kč
Jako základ se na výrobu sýra pecorino romano se používá čerstvé plnotučné ovčí mléko, většinou termizované. Solení probíhá ručně. Doba zrání činí minimálně 5 měsíců pro mladý sýr bez označení D.O.P. a 8 měsíců pro vyzrálý sýr a 12 měsíců pro velmi vyzrálý sýr. Pod tmavou ochrannou voskovou kůrou je bílé až lehce slámově žluté těsto, místy se v ní nachází drobná oka a má krystalickou strukturu. Vůně a chuť jsou silné a charakteristické a čím déle zraje, tím více nabírají vůně a chutě na intenzitě. Pecorino je velmi zdravý sýr s nízkým obsahem tuku v sušině (30%). Díky své drobivé struktuře je předurčen pro široké použití v Italské gastronomii. K tomuto sýru se nejlépe hodí červené víno z oblasti Lazio nebo ze Sardinie.

Související produkty