Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.
Trulli Negroamaro Salento IGP 0,75l
Intenzivní červená s fialovými odstíny, víno vykazuje vůni švestek, lesních jahod a černého pepře. Chuť je plná, s nádechem lékořice a muškátového oříšku, dobře vyváženými tříslovinami a dlouhým a trvalým závěrem. Ideální s kuřecími pokrmy, grilovanou zeleninou, jehněčím a polévkami se zeleninou a masem.
HROZNY:
100% Negroamaro
PLOCHA VINIC:
Hrozny Negroamaro jsou pečlivě vybírány z nízkovýnosných vinic v provincii Taranto v jižní Apulii.
ŠKOLENÍ A HUSTOTA ROSTLIN
Vinná réva je trénována v systému Guyot. Hustota rostlin je kolem 5.000 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru 15 až 25 let staré.
SKLIZEŇ
Pečlivá ruční sklizeň koncem září.
VINNÉ KVAŠENÍ:
Po odstopkování nejsou hrozny rozdrceny, což jim umožňuje zůstat neporušené, což snižuje poškození slupek a optimalizuje extrakci barvy. Kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 23-25°C po dobu 8-10 dnů.
Během kvašení se provádí častá remontáž a delestage, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a jemných tříslovin. Po stáčení se indukuje jablečno-mléčná fermentace.
STÁRNUTÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí do lahví a umisťuje se do nerezových nádob při kontrolované teplotě 18 °C.
ALKOHOL:
13 % obj.
SPECIFIKACE
Objem: | 0,75l |
Intenzivní červená s fialovými odstíny, víno vykazuje vůni švestek, lesních jahod a černého pepře. Chuť je plná, s nádechem lékořice a muškátového oříšku, dobře vyváženými tříslovinami a dlouhým a trvalým závěrem. Ideální s kuřecími pokrmy, grilovanou zeleninou, jehněčím a polévkami se zeleninou a masem.
HROZNY:
100% Negroamaro
PLOCHA VINIC:
Hrozny Negroamaro jsou pečlivě vybírány z nízkovýnosných vinic v provincii Taranto v jižní Apulii.
ŠKOLENÍ A HUSTOTA ROSTLIN
Vinná réva je trénována v systému Guyot. Hustota rostlin je kolem 5.000 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru 15 až 25 let staré.
SKLIZEŇ
Pečlivá ruční sklizeň koncem září.
VINNÉ KVAŠENÍ:
Po odstopkování nejsou hrozny rozdrceny, což jim umožňuje zůstat neporušené, což snižuje poškození slupek a optimalizuje extrakci barvy. Kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 23-25°C po dobu 8-10 dnů.
Během kvašení se provádí častá remontáž a delestage, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a jemných tříslovin. Po stáčení se indukuje jablečno-mléčná fermentace.
STÁRNUTÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí do lahví a umisťuje se do nerezových nádob při kontrolované teplotě 18 °C.
ALKOHOL:
13 % obj.