Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.
Trulli Primitivo Salento I.G.P. 0,75l
Intenzivní rubínově červená barva se vyznačuje vůní černých třešní, švestek, koření a bílého pepře. Plné, sametové a elegantní na patře, s měkkými, ale pevnými tříslovinami a dlouhým, přetrvávajícím závěrem.
Ideální k pizze a těstovinám s masovými omáčkami. Vynikající je také k jehněčímu a zralým sýrům
Složení:100% hrozny Primitivo
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkou úrodou v provincii Taranto.
HUSTOTA VÝSADBY A STÁŘÍ:
Réva je vyškolená podle Guyota. Hustota výsadby je přibližně 5 000 rostlin na hektar, průměrný výnos je 2,3 kg na rostlinu. Průměrné stáří vinné révy je 15–25 let.
SKLIZEŇ:
Pečlivá ruční sklizeň na konci srpna
VINIFIKACE:
Po odlisťování se hrozny nedrtí. Díky tomu zůstávají hrozny neporušené a optimalizuje se extrakce barvy. Kvašení probíhá v ocelových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů.
Během kvašení se provádí časté přečerpávání a odkalování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po zavíčkování se vyvolá jablečno-mléčné kvašení.
ZUŠLECHŤOVÁNÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí do ocelových tanků při kontrolované teplotě 18 °C.
OBSAH ALKOHOLU:
14 %
SPECIFIKACE
Objem: | 0,75l |
Intenzivní rubínově červená barva se vyznačuje vůní černých třešní, švestek, koření a bílého pepře. Plné, sametové a elegantní na patře, s měkkými, ale pevnými tříslovinami a dlouhým, přetrvávajícím závěrem.
Ideální k pizze a těstovinám s masovými omáčkami. Vynikající je také k jehněčímu a zralým sýrům
Složení:100% hrozny Primitivo
OBLAST PŮVODU:
Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkou úrodou v provincii Taranto.
HUSTOTA VÝSADBY A STÁŘÍ:
Réva je vyškolená podle Guyota. Hustota výsadby je přibližně 5 000 rostlin na hektar, průměrný výnos je 2,3 kg na rostlinu. Průměrné stáří vinné révy je 15–25 let.
SKLIZEŇ:
Pečlivá ruční sklizeň na konci srpna
VINIFIKACE:
Po odlisťování se hrozny nedrtí. Díky tomu zůstávají hrozny neporušené a optimalizuje se extrakce barvy. Kvašení probíhá v ocelových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů.
Během kvašení se provádí časté přečerpávání a odkalování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po zavíčkování se vyvolá jablečno-mléčné kvašení.
ZUŠLECHŤOVÁNÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí do ocelových tanků při kontrolované teplotě 18 °C.
OBSAH ALKOHOLU:
14 %