Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Umani Ronchi - Pecorino Vellodoro Terre di Chieti IGT 0,75l

Pecorino je tradiční odrůdou regionu Marche. Jméno této odrůdy je spojeno s chovem ovcí, potažmo silnému propojení farmaření s ovcemi a zemědělství v této zóně. Pecorino se často pěstovalo v místech, kde pastýři pásly stáda svých ovcí, proto se jméno této odrůdy odvodilo právě od této aktivity. Tato odrůda byla ale díky svým nízkým výnosům téměř vytěsněna jinými odrůdami. Díky svému bohatému aroma a zejména skvělé kyselince ale opět získává na popularitě. Pecorino z vinařství Umani Ronchi je svěžím aromatickým vínem s tóny zralého ovoce a kvítí s výraznější charakteristickou mineralitou. Je intenzivní a persistentní s živoucí kyselinkou v závěřu.

SPECIFIKACE

Objem: 0,75 l
Poloha: Oblast Marche. Hrozny pohcází z vinic z usedlosti Roseto degli Abruzi které vyhlížejí na horu Gran Sasso. Vinohrady se nachází ve vyšších nadmořských výškách okolo 300m.n.m. Bohaté hluboké půdy s jílovým podílem a křídou. Poskytují tak naprosto dokonalé podmínky pro pěstování hroznů. Výnos se pohybuje v rozmezí 6 – 7t z hektaru.
Gastro párování: antipasti, zeleninová jídla, chřest, saláty, jemné úpravy ryb
Teplota servisu: 10-12°C
Skladem
260 Kč
Pecorino je tradiční odrůdou regionu Marche. Jméno této odrůdy je spojeno s chovem ovcí, potažmo silnému propojení farmaření s ovcemi a zemědělství v této zóně. Pecorino se často pěstovalo v místech, kde pastýři pásly stáda svých ovcí, proto se jméno této odrůdy odvodilo právě od této aktivity. Tato odrůda byla ale díky svým nízkým výnosům téměř vytěsněna jinými odrůdami. Díky svému bohatému aroma a zejména skvělé kyselince ale opět získává na popularitě. Pecorino z vinařství Umani Ronchi je svěžím aromatickým vínem s tóny zralého ovoce a kvítí s výraznější charakteristickou mineralitou. Je intenzivní a persistentní s živoucí kyselinkou v závěřu.
Ruční slizeň probíhá v září, při optimálním vyzrání hroznů, tak aby neztrácely vzácnou kyselinku. Jemné lisování, poté se mošt chladí a prochází statickou dekantací. Fermentace probíhá v nerezových tancích při teplotách 16-18°C po dobu 10-15 dní. Malolaktická fermentace se neuplatňuje aby se zachovala svěžest odrůdy. Víno dále zraje v nerezu 4 měsíce.

Související produkty