Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.

Trulli Vermentino Salento IGP 0,75l

Český název: Bílé víno

Víno světle žluté barvy má atraktivní vůni broskví, citronové kůry, manga a suchých bylinek. Na patře vystupuje solná mineralita, která se mísí s komplexní a příjemně svěží kyselinkou. Perfektní jako aperitiv samostatně nebo vynikající k těstovinovým pokrmům s korýši nebo grilovaným bílým masem.

HROZNY:

100% Vermentino

ROZLOHA VINICE:

Hrozny Vermentino jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Lecce v jižní Apulii.

TRÉNINK A HUSTOTA ROSTLIN

Vinná réva je vedena v systému Spurred Cordon. Hustota rostlin se pohybuje kolem 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru 15 až 20 let staré.

SKLIZEŇ

Pečlivá ruční sklizeň koncem září.

VINNÉ KVAŠENÍ:

Po jemném odstopkování se hrozny nelisují, ale nechají se macerovat na slupce po dobu přibližně 12 hodin při 4 °C, aby se zvýšila extrakce jemných aromat. Hrozny se poté šetrně vylisují a vyčištěný mošt se umístí do nerezových kvasných tanků. Kvašení probíhá pomocí vybraných kvasinek při kontrolované teplotě 15 °C a trvá přibližně 10 dní.

STÁRNUTÍ:

Vína se nechávají odpočívat na kvasničných kalech v nerezových nádobách po dobu 3 měsíců při kontrolované teplotě 10°C.

ALKOHOL:

13 %

SPECIFIKACE

Objem: 0,75l
Skladem
284 Kč

Víno světle žluté barvy má atraktivní vůni broskví, citronové kůry, manga a suchých bylinek. Na patře vystupuje solná mineralita, která se mísí s komplexní a příjemně svěží kyselinkou. Perfektní jako aperitiv samostatně nebo vynikající k těstovinovým pokrmům s korýši nebo grilovaným bílým masem.

HROZNY:

100% Vermentino

ROZLOHA VINICE:

Hrozny Vermentino jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Lecce v jižní Apulii.

TRÉNINK A HUSTOTA ROSTLIN

Vinná réva je vedena v systému Spurred Cordon. Hustota rostlin se pohybuje kolem 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru 15 až 20 let staré.

SKLIZEŇ

Pečlivá ruční sklizeň koncem září.

VINNÉ KVAŠENÍ:

Po jemném odstopkování se hrozny nelisují, ale nechají se macerovat na slupce po dobu přibližně 12 hodin při 4 °C, aby se zvýšila extrakce jemných aromat. Hrozny se poté šetrně vylisují a vyčištěný mošt se umístí do nerezových kvasných tanků. Kvašení probíhá pomocí vybraných kvasinek při kontrolované teplotě 15 °C a trvá přibližně 10 dní.

STÁRNUTÍ:

Vína se nechávají odpočívat na kvasničných kalech v nerezových nádobách po dobu 3 měsíců při kontrolované teplotě 10°C.

ALKOHOL:

13 %

Související produkty