Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.
Trulli Vermentino Salento IGP 0,75l
Víno světle žluté barvy má atraktivní vůni broskví, citronové kůry, manga a suchých bylinek. Na patře vystupuje solná mineralita, která se mísí s komplexní a příjemně svěží kyselinkou. Perfektní jako aperitiv samostatně nebo vynikající k těstovinovým pokrmům s korýši nebo grilovaným bílým masem.
HROZNY:
100% Vermentino
ROZLOHA VINICE:
Hrozny Vermentino jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Lecce v jižní Apulii.
TRÉNINK A HUSTOTA ROSTLIN
Vinná réva je vedena v systému Spurred Cordon. Hustota rostlin se pohybuje kolem 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru 15 až 20 let staré.
SKLIZEŇ
Pečlivá ruční sklizeň koncem září.
VINNÉ KVAŠENÍ:
Po jemném odstopkování se hrozny nelisují, ale nechají se macerovat na slupce po dobu přibližně 12 hodin při 4 °C, aby se zvýšila extrakce jemných aromat. Hrozny se poté šetrně vylisují a vyčištěný mošt se umístí do nerezových kvasných tanků. Kvašení probíhá pomocí vybraných kvasinek při kontrolované teplotě 15 °C a trvá přibližně 10 dní.
STÁRNUTÍ:
Vína se nechávají odpočívat na kvasničných kalech v nerezových nádobách po dobu 3 měsíců při kontrolované teplotě 10°C.
ALKOHOL:
13 %
SPECIFIKACE
Objem: | 0,75l |
Víno světle žluté barvy má atraktivní vůni broskví, citronové kůry, manga a suchých bylinek. Na patře vystupuje solná mineralita, která se mísí s komplexní a příjemně svěží kyselinkou. Perfektní jako aperitiv samostatně nebo vynikající k těstovinovým pokrmům s korýši nebo grilovaným bílým masem.
HROZNY:
100% Vermentino
ROZLOHA VINICE:
Hrozny Vermentino jsou pečlivě vybírány z málo výnosných vinic v provincii Lecce v jižní Apulii.
TRÉNINK A HUSTOTA ROSTLIN
Vinná réva je vedena v systému Spurred Cordon. Hustota rostlin se pohybuje kolem 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2 kg na rostlinu. Rostliny jsou v průměru 15 až 20 let staré.
SKLIZEŇ
Pečlivá ruční sklizeň koncem září.
VINNÉ KVAŠENÍ:
Po jemném odstopkování se hrozny nelisují, ale nechají se macerovat na slupce po dobu přibližně 12 hodin při 4 °C, aby se zvýšila extrakce jemných aromat. Hrozny se poté šetrně vylisují a vyčištěný mošt se umístí do nerezových kvasných tanků. Kvašení probíhá pomocí vybraných kvasinek při kontrolované teplotě 15 °C a trvá přibližně 10 dní.
STÁRNUTÍ:
Vína se nechávají odpočívat na kvasničných kalech v nerezových nádobách po dobu 3 měsíců při kontrolované teplotě 10°C.
ALKOHOL:
13 %