Savini Pinsa Romana 200g
Předchůdce pizzy, název pinsa pochází z latinského pinsere: „drtit, drtit, mlít“.Ve starém Římě se připravoval mletím obilovin, prosa, ječmene, ovsa a špaldy, do které se přidávala voda, sůl a někdy i bylinky.
Náš základ Pinsa je ručně vyroben zručnými rukama zkušených výrobců .Je voňavý, křupavý zvenku a měkký uvnitř:Je křupavá díky použití směsi vysoce hydratovaných mouk (přes 80 %):Typ „0“ měkká pšeničná mouka,Sojová mouka, která napomáhá fixaci těsta a dodává mu drobivost Rýžová mouka, která zadržuje vodu při vaření a dodává lehkost.
Těsto je lehké a stravitelné, protože prochází pomalým kynutím, ve skutečnosti se nechává kynout 72 hodin na vanách v chlazené komoře, poté se ručně formují různě těžké kuličky, které se dále 3 hodiny kynou na krabicích.Jakmile je kynutí dokončeno, vyválíme a ručně vytvarujeme a vaříme přibližně 3' při 400°.Výsledkem je částečně uvařený produkt s křupavou kůrkou a měkkým vnitřkem.Naši pinsu si můžete vychutnat očima i na patře, se špetkou fantazie v ozdobě a každý spotřebitel si může vyrobit svou vlastní krásnou pinsatu!
Stačí zapéct v troubě na 210°C asi 7 minut.
DODÁVÁME V TERMOOBALU.
SPECIFIKACE
Hmotnost: | 250g |
Složení: | Typ 2 měkká pšeničná mouka (47,7 %)Voda Typ "0" měkká pšeničná moukaExtra panenský olivový olej (2,0 %) Sůl Sójová mouka Sladová pšeničná mouka Pivovarské kvasnice |
Alergeny: | OBSAHUJE SÓJU, OBSAHUJE PŠENICI/PŠENICI |
Klasifikace: | Průměrné hodnoty na 100 g: Energie 1219 kJ/ 289 kcal Tuky Přibližně 4,4 g z toho nasycené mastné kyseliny Přibližně 0,8 g Karbohydráty Přibližně 50 g z toho cukry Přibližně 1,4 g Vlákna Přibližně 4,8 g Bílkoviny Přibližně 9,9 g Sůl Přibližně 1,1 g |
Předchůdce pizzy, název pinsa pochází z latinského pinsere: „drtit, drtit, mlít“.Ve starém Římě se připravoval mletím obilovin, prosa, ječmene, ovsa a špaldy, do které se přidávala voda, sůl a někdy i bylinky.
Náš základ Pinsa je ručně vyroben zručnými rukama zkušených výrobců .Je voňavý, křupavý zvenku a měkký uvnitř:Je křupavá díky použití směsi vysoce hydratovaných mouk (přes 80 %):Typ „0“ měkká pšeničná mouka,Sojová mouka, která napomáhá fixaci těsta a dodává mu drobivost Rýžová mouka, která zadržuje vodu při vaření a dodává lehkost.
Těsto je lehké a stravitelné, protože prochází pomalým kynutím, ve skutečnosti se nechává kynout 72 hodin na vanách v chlazené komoře, poté se ručně formují různě těžké kuličky, které se dále 3 hodiny kynou na krabicích.Jakmile je kynutí dokončeno, vyválíme a ručně vytvarujeme a vaříme přibližně 3' při 400°.Výsledkem je částečně uvařený produkt s křupavou kůrkou a měkkým vnitřkem.Naši pinsu si můžete vychutnat očima i na patře, se špetkou fantazie v ozdobě a každý spotřebitel si může vyrobit svou vlastní krásnou pinsatu!
Stačí zapéct v troubě na 210°C asi 7 minut.
DODÁVÁME V TERMOOBALU.