La Casa Del Grano Sa Fregula Sarda media 500g
Fregula Sarda nebo fregola je druh těstovin z tvrdé pšenice ve tvaru malých, středních nebo velkých kulatých kuliček o rozměrech od 2 do 6 milimetrů, pečených v troubě a podávaných s omáčkami, ve vývaru a s různými kořeními na bázi masa a ryb. Název fregula pochází z latinského "ferculum", tj. drobek, fragment.
Mohou být vařeny jako rizoto, těstoviny nebo použity jako základ pro polévku a dokonce i ve studeném letním salátu. Nyní můžeme reprodukovat prastarý ruční postup v naší továrně, ve kterém jsou nepravidelné tvarované kuličky získány zpracováním krupice v terakotové misce (známé jako "sa scivedda") a poté pečené v troubě.
Doba vaření: 8/10 minut.
SPECIFIKACE
Hmotnost: | 500g |
Složení: | krupice z tvrdé pšenice, voda, výrobek obsahuje lepek . Může obsahovat sóju . |
Klasifikace: | PRŮMĚRNÁ VÝŽIVOVÁ HODNOTA Energie: 1502 kj / 354 kcal Tuk: 1,3 g • z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g Sacharidy: 73,5 g • z toho cukry: 0,6 g Vláknina: 4,0 g Bílkoviny: 13,5 g Sůl: 0,003 g (<0,01 g) na 100 g produktu |
Fregula Sarda nebo fregola je druh těstovin z tvrdé pšenice ve tvaru malých, středních nebo velkých kulatých kuliček o rozměrech od 2 do 6 milimetrů, pečených v troubě a podávaných s omáčkami, ve vývaru a s různými kořeními na bázi masa a ryb. Název fregula pochází z latinského "ferculum", tj. drobek, fragment.
Mohou být vařeny jako rizoto, těstoviny nebo použity jako základ pro polévku a dokonce i ve studeném letním salátu. Nyní můžeme reprodukovat prastarý ruční postup v naší továrně, ve kterém jsou nepravidelné tvarované kuličky získány zpracováním krupice v terakotové misce (známé jako "sa scivedda") a poté pečené v troubě.
Doba vaření: 8/10 minut.