Parmigiano Reggiano 200g zrání 40 měsíců

Český název: Kravský sýr

Parmigiano Reggiano je jedním z neznámějších italských sýrů na světě také se mu přezdívá „král sýrů“. Sýr Parmigiano je zákonem chráněn stejnojmennou ochrannou známkou. Tento sýr se vyrábí podle přesně stanovených pravidel a předpisů, zaručující pouze tu nejvyšší kvalitu, v přesně vymezené lokalitě (Parma, Reggio, Mantova, Emilia, Modena). Mléko pro výrobu musí pocházet z volně se pasoucích krav, které se živí pouze zeleným krmivem. Sýr má pevnou hladkou kůru jemně nažloutlé až zlatavé barvy, zrnitou strukturu. Chuť je jemně štiplavá. Sýr se snadno rozpouští a používá se do polévek, omáček. Velmi oblíbený je nastrouhaný na těstoviny nebo jako pochutka k vínu.

ZASÍLÁME V TERMOOBALU.

SPECIFIKACE

Hmotnost: 200g
Složení: Kravské mléko, syřidla, soli (použití přísad není povoleno).
Alergeny: Kravské mléko
Skladem
429 Kč

Parmigiano Reggiano je jedním z neznámějších italských sýrů na světě také se mu přezdívá „král sýrů“. Sýr Parmigiano je zákonem chráněn stejnojmennou ochrannou známkou. Tento sýr se vyrábí podle přesně stanovených pravidel a předpisů, zaručující pouze tu nejvyšší kvalitu, v přesně vymezené lokalitě (Parma, Reggio, Mantova, Emilia, Modena). Mléko pro výrobu musí pocházet z volně se pasoucích krav, které se živí pouze zeleným krmivem. Sýr má pevnou hladkou kůru jemně nažloutlé až zlatavé barvy, zrnitou strukturu. Chuť je jemně štiplavá. Sýr se snadno rozpouští a používá se do polévek, omáček. Velmi oblíbený je nastrouhaný na těstoviny nebo jako pochutka k vínu.

ZASÍLÁME V TERMOOBALU.

Energetická hodnota na 100g 1671kj / 402kcal Tuky (g): 30 z toho Nasycené mastné kyseliny (g): 20 Sacharidy (g): 0 z toho Cukry (g): 0 Polyalkoholy (g): 0 Škroby (g): 0 Vláknina (g): 0,8 Bílkoviny (g): 32 Vitamíny (g): 0 Minerální látky (g): 0 Sůl (g): 1,6

Související produkty