Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.
Trulli Primitivo di Manduria Masseria Borgo dei Trulli D.O.P. 0,75l
Toto tmavě fialové víno má temnou vůni rybízu a zralých ostružin s nádechem dubu ve vůni. V ústech je explozivní – na slunci opečené ovocné chutě se mísí s lehkou bylinnou příchutí a vytvářejí mohutný výbuch chuti, který v ústech přetrvává. Závěr vína je překvapivě dlouhý, s trvalými tóny švestek a koření. Skvěle se hodí ke grilovanému červenému masu a pikantním prvním chodům.
ODRŮDA::100% Primitivo
VINAŘSKÁ OBLAST: Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z nízkoúrodných vinic v obcích Avetrana a Manduria v provincii Taranto v jižní Apulii.
VÝSADBA A HUSTOTA VÝSADBY:Réva se pěstuje systémem „Alberello Pugliese“. Hustota výsadby se pohybuje kolem 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 1,8 kg na rostlinu. Stáří rostlin je v průměru 25 až 35 let.
SKLADOVÁNÍ:Pečlivá ruční sklizeň koncem srpna.
VINIFIKACE::Hrozny se po odlisťování nedrtí, aby zůstaly neporušené, což snižuje poškození slupek a optimalizuje extrakci barvy. Kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů. Během kvašení se často provádí remontáž a delestáž, aby se dosáhlo jemné extrakce aromat a jemných tříslovin. Po scezení se provede jablečno-mléčné kvašení.
ZRÁNÍ:Po jablečno-mléčném kvašení se víno scedí a 40 % se uloží na 8 měsíců do francouzských a amerických dubových sudů s první pasáží. Zbývajících 60 % se uloží do nerezových nádob při kontrolované teplotě 18 °C.
ALKOHOL:
14.5 %
SPECIFIKACE
Objem: | 0,75l |
Toto tmavě fialové víno má temnou vůni rybízu a zralých ostružin s nádechem dubu ve vůni. V ústech je explozivní – na slunci opečené ovocné chutě se mísí s lehkou bylinnou příchutí a vytvářejí mohutný výbuch chuti, který v ústech přetrvává. Závěr vína je překvapivě dlouhý, s trvalými tóny švestek a koření. Skvěle se hodí ke grilovanému červenému masu a pikantním prvním chodům.
ODRŮDA::100% Primitivo
VINAŘSKÁ OBLAST: Hrozny Primitivo jsou pečlivě vybírány z nízkoúrodných vinic v obcích Avetrana a Manduria v provincii Taranto v jižní Apulii.
VÝSADBA A HUSTOTA VÝSADBY:Réva se pěstuje systémem „Alberello Pugliese“. Hustota výsadby se pohybuje kolem 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 1,8 kg na rostlinu. Stáří rostlin je v průměru 25 až 35 let.
SKLADOVÁNÍ:Pečlivá ruční sklizeň koncem srpna.
VINIFIKACE::Hrozny se po odlisťování nedrtí, aby zůstaly neporušené, což snižuje poškození slupek a optimalizuje extrakci barvy. Kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů. Během kvašení se často provádí remontáž a delestáž, aby se dosáhlo jemné extrakce aromat a jemných tříslovin. Po scezení se provede jablečno-mléčné kvašení.
ZRÁNÍ:Po jablečno-mléčném kvašení se víno scedí a 40 % se uloží na 8 měsíců do francouzských a amerických dubových sudů s první pasáží. Zbývajících 60 % se uloží do nerezových nádob při kontrolované teplotě 18 °C.
ALKOHOL:
14.5 %