Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.
Colutta Merlot 2016 D.O.C. 0,75l
FRIULI COLLI ORIENTALI
OZNAČENÍ KONTROLOVANÉHO PŮVODU
Réva, která se v oblasti Friuli báječně zakořenila a jasně se odlišuje od stejnojmenných produktů z jiných oblastí. Nepříliš intenzivní rubínově červené barvy je klasickým vínem k celému jídlu a skvěle se hodí k červeným masům a ušlechtilým drůbežím pečínkám. Mělo by se podávat při 18°C. Obsahuje siřičitany.
Vinifikace: ručně sbírané a vybrané hrozny se zbaví stopky, lisují a nechají kvasit při kontrolované teplotě (cca 28°C) s přídavkem vybraných kvasinek. Pro extrakci barvy se používá technika "delestage", která umožňuje efektivně extrahovat polyfenoly, taniny a antokyany ze slupek; tato technika umožňuje zlepšit stálost barvy a struktury vína v čase. Po cca 10-15 dnech, podle stupně extrakce, přecházíme do fáze lisování. Poté přistoupíme ke zrání části získaného vína ve dřevě (sudech a barikových sudech) pro zvýšení jeho kulatosti, zbývající část zraje v ocelových nádobách.
SPECIFIKACE
Objem: | 0,75l |
FRIULI COLLI ORIENTALI
OZNAČENÍ KONTROLOVANÉHO PŮVODU
Réva, která se v oblasti Friuli báječně zakořenila a jasně se odlišuje od stejnojmenných produktů z jiných oblastí. Nepříliš intenzivní rubínově červené barvy je klasickým vínem k celému jídlu a skvěle se hodí k červeným masům a ušlechtilým drůbežím pečínkám. Mělo by se podávat při 18°C. Obsahuje siřičitany.
Vinifikace: ručně sbírané a vybrané hrozny se zbaví stopky, lisují a nechají kvasit při kontrolované teplotě (cca 28°C) s přídavkem vybraných kvasinek. Pro extrakci barvy se používá technika "delestage", která umožňuje efektivně extrahovat polyfenoly, taniny a antokyany ze slupek; tato technika umožňuje zlepšit stálost barvy a struktury vína v čase. Po cca 10-15 dnech, podle stupně extrakce, přecházíme do fáze lisování. Poté přistoupíme ke zrání části získaného vína ve dřevě (sudech a barikových sudech) pro zvýšení jeho kulatosti, zbývající část zraje v ocelových nádobách.