Pro vstup do této kategorie prosím potvrďte, že je Vám více než 18 let.
Trulli Salice Salentino D.O.P. 0,75l
Víno má intenzivní fialovou barvu a příjemnou vůni černého rybízu, vanilky a čokolády. Chuť je sametová a komplexní. Závěr je velmi dobře vyvážený a vytrvalý.
Ideální je podávat k těstovinám s masovými omáčkami a pečeným červeným masům.
Druhy hroznů:
90% Negroamaro, 10% Malvasia Nera
OBLAST PŮVODU:
Hrozny odrůd Negroamaro a Malvasia Nera jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkou úrodou v provincii Brindisi.
HUSTOTA VÝSADBY A STÁŘÍ:
Vinná réva je vyškolena na Guyot. Hustota výsadby je přibližně 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Průměrné stáří vinné révy je 15–25 let.
SKLIZEŇ:
Obě odrůdy se sklízejí ručně na konci září.
VINIFIKACE:
Po odlisťování se hrozny nedrtí. Díky tomu zůstávají hrozny neporušené a optimalizuje se extrakce barvy. Kvašení probíhá v ocelových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů.
Během kvašení se provádí časté přečerpávání a odkalování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po zavíčkování se vyvolá jablečno-mléčné kvašení.
ZUŠLECHŤOVÁNÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí. 80 % vína je uloženo v ocelových tancích při kontrolované teplotě 18 °C. Zbývajících 20 % se uloží do 500litrových tonneaux s druhou a třetí pasáží a nechá se zrát 8 měsíců.
OBSAH ALKOHOLU
13 %
SPECIFIKACE
Objem: | 0,75l |
Víno má intenzivní fialovou barvu a příjemnou vůni černého rybízu, vanilky a čokolády. Chuť je sametová a komplexní. Závěr je velmi dobře vyvážený a vytrvalý.
Ideální je podávat k těstovinám s masovými omáčkami a pečeným červeným masům.
Druhy hroznů:
90% Negroamaro, 10% Malvasia Nera
OBLAST PŮVODU:
Hrozny odrůd Negroamaro a Malvasia Nera jsou pečlivě vybírány z vinic s nízkou úrodou v provincii Brindisi.
HUSTOTA VÝSADBY A STÁŘÍ:
Vinná réva je vyškolena na Guyot. Hustota výsadby je přibližně 5 500 rostlin na hektar s průměrným výnosem 2,3 kg na rostlinu. Průměrné stáří vinné révy je 15–25 let.
SKLIZEŇ:
Obě odrůdy se sklízejí ručně na konci září.
VINIFIKACE:
Po odlisťování se hrozny nedrtí. Díky tomu zůstávají hrozny neporušené a optimalizuje se extrakce barvy. Kvašení probíhá v ocelových tancích při kontrolované teplotě 23–25 °C po dobu 8–10 dnů.
Během kvašení se provádí časté přečerpávání a odkalování, aby se dosáhlo jemné extrakce vůní a měkkých tříslovin. Po zavíčkování se vyvolá jablečno-mléčné kvašení.
ZUŠLECHŤOVÁNÍ:
Po jablečno-mléčném kvašení se víno stáčí. 80 % vína je uloženo v ocelových tancích při kontrolované teplotě 18 °C. Zbývajících 20 % se uloží do 500litrových tonneaux s druhou a třetí pasáží a nechá se zrát 8 měsíců.
OBSAH ALKOHOLU
13 %